Sperre for netthandel gir bedre kontroll

Vi handler mer og mer på nettet, det har blitt enklere og tilbudene har blitt flere, så det er lett å finne akkurat det du er på jakt etter.

Ditt kort er alltid åpent for kjøp i nettbutikker tilknyttet Mastercard SecureCode, abonnementene dine (f.eks. Spotify eller Netflix) og for de fleste digitale lommebøkene. For andre nettbutikker kreves det at du aktivt åpner kortet ditt for å kunne handle – dette forhindrer svindel på nettet.

Slik åpner du kortet ditt for netthandel

Sørg for å ha mobilnummeret ditt registrert på Mitt kort. Med en SMS åpner du enkelt for netthandel i én time. Du kan også velge å åpne og stenge kortet direkte i forbindelse med et kjøp, på Mitt kort. Uansett hvilke innstillinger du har er det like trygt som alltid å handle med kortet ditt.

Logg in for å gjøre dine innstillinger

Instruksjoner Mastercard SecureCode Instruksjoner Mastercard SecureCode

 

Derfor har vi innført en sikkerhetssperre

Vi handler alt fra reiser og hotell til leiebiler og billetter på nettet. Men med ny teknikk og nye betalingsmåter følger også nye farer. For at dine kortopplysninger ikke skal havne i gale hender – såkalt kortmisbruk – har vi innført en sikkerhetssperre.

En stor del av kortmisbruket er relatert til økonomisk kriminalitet. Med vår sikkerhetssperre tar vi sammen ansvar for å ikke finansiere økonomisk kriminalitet.

Her kan du lese mer om de vanligste spørsmålene om netthandel