Digitale betalinger øker fleksibiliteten

Vippse, swipe, klikke og blippe. Med enkelhet og tilgjengelighet i fokus, har betalingsløsningene tilpasset seg behovene dine.

Teknikken er bare teknikk – resultatet er at du har full kontroll og et hav av muligheter. Uansett om du skal betale på nettet, i butikken, betale en regning eller til en privatperson, så finnes det en enkel løsning.

Gjør mobilen om til en smart lommebok

Nå finnes det betalingstjenester som gjør at du kan betale med kortet ditt i mobiltelefonen, eller med smartklokke i fysiske butikker. Er du ute og reiser har du fortsatt alt i mobilen, fra billett til hotellbooking og kalender. Når du er ute på løpetur har du musikken, skrittelleren og nå også ditt kort i mobilen. Legg igjen lommeboken hjemme, eller lengst ned i vesken. Appene og betalingstjenester som f.eks. Samsung Pay fungerer allerede i dag for svenske kortinnehavere. Det betyr at en lansering i Norge sannsynligvis er nært forestående. 

Betal med digital lommebok på nettet

Med en smart app i mobilen, en smart klokke på armen, nettbrett eller desktop, har du oversikt over dine betalingskort, bonuskort og medlemskort når du skal handle på nettet. Eksempelvis er det flere banker som har ulike digitale lommebøker tilknyttet Masterpass-nettverket. Husk å bruke riktig kort når du betaler på nettet – velg et kort der beløpet ikke trekkes direkte fra kontoen din.

Kontaktløse betalinger – blippe er det nye swipe

Kontaktløs kortbetaling betyr at du betaler ved å holde kortet mot betalingsterminalen og ”blipper”. Når du hører et ”blipp”, er betalingen i orden! Perfekt for mindre kjøp når du er på farten – kjøp opp til 200 kr kan betales kontaktløst uten å bruke PIN-kode. Hvis kortet ditt har denne tjenesten, finner du symbolet for kontaktløse betalinger på forsiden. Funksjonen blir automatisk aktivert første gang du bruker kortet og betaler med PIN-koden.

Du kan også utføre kontaktløse betalinger via en digital lommebok på mobilen. Med en rask og sikker identifisering er beløpet derfor ubegrenset. Hvis betalingsterminalen har symbolet kan du betale kontaktløst.

Betale med mobil Betale med mobil


Betal med mobilen uansett hvor du er

Det har aldri vært enklere å betale tilbake til kollegaen etter lunsjen, eller kjøpe vaffel på fotballkampen. Saken er at betaling generelt aldri har vært enklere, eller raskere. Med Vipps trenger du bare mottakerens telefonnummer for å overføre penger på en sikker måte til en annens bankkonto. Og pengene kommer inn i løpet av få sekunder.

Hva betyr digitale betalingene?

Digitale betalinger kan være mye forskjellig. Og med alle begrepene som florerer både i pressen og daglig tale, kan det være vanskelig å henge med. Biometri, NFC, vippse, swipe, klikke og blippe... Her kommer en ordliste med forklaringer som kan være god å ha når du vil komme i gang å betale på en enklere og smartere måte.

Digitale betalinger – Ordliste